NİĞDE / BOR - Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzda Eğitim, Bor Çıraklık Eğitim Merkezi adı ile Kasım 1987'de, Bor Yeni Sanayi içerisinde bulunan şahsa ait bir işyeri kiralanarak başlamıştır. Kiralanan işyerinin fiziki kapasitesi yetersiz olduğundan, Dericilik ve ErkekBerberliği öğrencileri Dericiler Odası binasında, Bayan Kuaförlüğü bölümü öğrencileri ise şehit Nuri Pamir Lisesi binasındaeğitim öğretime devam etmişlerdir.
        1990 yılında Bor Çıraklık Eğitim Merkezi Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği, Bor Belediyesi'nden 1291 m² arsa alarak Milli Eğitim Bakanlığı'na hibe etmiştir. Merkezimiz 3418 sayılı Eğitim Gençlik Spor ve Sağlık Hizmetleri vergisi kanun gelirleri (ek kaynak) ile yapımına başlanmıştır. Merkezimizin binası 1993 Aralık ayı içerisinde tamamlanmış olup, sorumlu müteahhit tarafından geçici teslimi yapılmış ve aynı ay içerisinde taşınılmıştır.
        X-XI yy da mesleki teşkilat olarak Ahi Birlikleri kurulmuştur. Bu birlik günümüzdeki Kalfalık ve Ustalık unvanlarına geçişi düzenlemedeydi.
        Bu nedenle 03.02.1994 tarih ve 715/443 sayılı valilik oluru ile merkezimiz "Bor Ahi Evran Çıraklık Eğitim Merkezi" adını almıştır.
        1998 yılında okul yaptırma, yaşatma ve koruma derneği tarafından çevre düzenlemesi ve bahçe duvarı yaptırılmıştır.
        Temmuz 2001 yılında kabul edilen 4702 sayılı yasa ile de Çıraklık Eğitim Merkezleri, Mesleki Eğitim Merkezi şeklinde düzenlendiğinden halen Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir

Yayın: 25.12.2012 - Güncelleme: 04.10.2022 16:18 - Görüntülenme: 829